vrijdag 18 februari 2011

11 jaar een paar

Gisteren was ik dus 11 jaar samen met mijn ventje, hij vond de doos met cadeautjes heel leuk.
Ook was ik weer is goed aan het kokkerellen geslagen .
Het voorgerecht was een visschelp
het hoofdgerecht Hongaarse kip

-800G kip                                                        -2el paprikapoeder
-60g bloem                                                      -1,25 dl rode wijn
-2el olie                                                           -1 el tomatenpuree
-2 uien gesnipperd                                           - 425g gepelde tomaten
-1-2 teentjes knoflook fijn gesneden               -200g champignons
-1,25dl kippen bouillon                                   - 80g zure room

- Snij de kip in stukken, kruid met zout en peper en haal ze door de bloem
- Verhit de helft van de olie en bak de kip bruin, laat de kip uitlekken op keukenrol
-verhit de rest van de olie fruit hierin de ui en knoflook. Voeg paprikapoeder en bloem toe en roer het mengsel.
-Voeg kip,wijn,tomatenpuree en tomaten toe, breng aan de kook, 15 min zachtjes koken
-Voeg de champignons en bouillon toe, laat 10 min koken
-Voeg de zure room toe en warm het gerecht goed door, niet laten koken

Het dessert was panna cotta van witte chocolade en passievruchtencoullis

-3 passievruchten                                 -1/2 dl versgeperst appelsiensap
- 2dl room                                            - 2dl volle melk
- 150g witte chocolade                        -2 gelatineblaadjes
- 2zakjes vanillesuiker                         -1 koffiel. suiker


- Verwarm de room,volle melk, witte chocolade en de vanillesuiker. Roer voortdurend zodat de chocolade smelt.
-breng tot tegen het kookpunt en neem van het vuur. Doe er de gelatineblaadjes in ( eerst wel laten weken in water en uitknijpen) Roer goed tot de gelatine is opgelost.
-Plaats de kookpot in koud water en roer tot de panna cotta lauw is.
- verdeel de panna cotta in glaasjes , laat opstijven in de koelkast , minstens 12u
-warm het sinaasappelsap op samen met 1 koffiel. suiker.
-Roer tot de suiker is opgelost.
- Voeg het vruchtvlees van de passievruchten toe, goed mengen.
- Zet de passievruchtencoulis in de koelkast
- Vlak voor je het opdient de passievruchtencoulis over de panna cotta scheppen .

T was goed geslaagd , we hebben lekker gegeten :)

2 opmerkingen:

  1. MMMM... ziet er heel heel lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Cheneson,

    Proficiat voor jullie 11j samen zijn, en het ziet er lekker uit ség!!

    groetjes, Jaimie

    BeantwoordenVerwijderen