vrijdag 3 december 2010

appelstrudel

dit wordt mijn dessert met nieuwjaar , ik had het deze week uitgeprobeerd en het was heel lekker
het zou normaal rechthoekig moeten zijn maar ik vond alleen het ronde bladerdeeg uit de frigo
*2plakjes diepvriesbladerdeeg *4 moesappels *30 g boter *sap van 1 appelsien *50 g suiker *50 g rozijntjes *50 g amandelpoeder * 1 ei losgeklopt *2 el bruine suiker *1 el honing *1 tl kaneel
-schil de appels snij ze fijn bak ze goudgeel in de boter
-voeg het appelsiensap,honing,suiker en de rozijnen toe. zet op matig vuur tot de appels net gaar zijn, schep af en toe om. laat wat afkoelen en giet het vocht af
- verwarm de oven voor op 220 graden
-leg 1 lapje deeg op het werkvlak, vouw het dubbel en maak sneetjes in de gevouwen deegrand, leg weer open en bestrooi het met de helft van het amandelpoeder, schep de helft van de appels in de lengte over het midden van het deeg. bestrijk de vrije randen met ei, vouw dicht en druk aan
-herhaal met het 2de plakje deeg
-bestrijk de bovenkant met ei
-meng de bruine suiker met het kaneel en strooi het over de bovenkant
-20 tot 25 min in de oven

2 opmerkingen:

  1. mmmm... Het ziet er heel lekker uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. t ziet e r echt heerlijk uit zeg :-)
    je spinnensoep vind ik ook geweldig leuk bedacht( als je eens op mijn blog kijkt heb ik ook een groen deeg gemaakt en enge broodfiguren gemaakt voor de kids)

    BeantwoordenVerwijderen